3                                                                 Prima MEDICA

                                  Интегриран апликативен софтвер наменет за

                        ординации од приватната здравствена заштита

                                     и специјалистичките ординации  

 

Почитувани,

Во согласност со измените на законот за готовинско плаќање и обврската за замена на фискалните апарати со нови уреди со вграден ГПРС модул (рокот е до 31.01.2015), Ве известуваме дека софтверот Prima MEDICA ќе поддржува работа со фискалниот апарат на Дуна Компјутери – ВАРДАРЕЦ, односно оние ПЗУ кои користат печатење на фискални сметки директно од софтверот, препорачливо е да набават фискални апарати од овој тип.

Воедно, Ве известуваме дека Кодекс Компјутери е овластен дилер за сита видови на фискални апарати на Дуна компјутери, која пак во договор со ЗПЛРМ нуди поволности и специјални попусти за ПЗУ при набавка на овие уреди.

Според техничките перформанси и карактеристики на фискалните уреди и Вашите потреби ние Ви ги препорачуваме фискалните уреди Северец и Вардарец.

  • СЕВЕРЕЦ е најевтина фиксна фискална каса на пазарот, која е погодна за работа во малопродажни места кои немаат потреба од поврзување со компјутер и софтверска апликација.
  • ВАРДАРЕЦ е фиксна фискална каса која може да се користи и како принтер. Совршена е за малопродажни места кои печатат малку фискални сметки во текот на денот. Истата може да се користи само како фискална каса (сама за себе) или заедно со софверска апликација за малопродажно работење. 

При набавка на фискален уред од Дуна компјутери членовите на Здружението на приватни лекари на РМ, Здружение на стоматолози и Здружение на гинеколози и акушери ќе може да ги уживаат следните бенефиции:

1. Набавка на фискална каса СЕВЕРЕЦ по цена од 12400,00 ден. + 18% ДДВ или 14632,00 ден. со вклучен ДДВ.

2. Набавка на фискална каса ВАРДАРЕЦ по цена од 15500,00 ден. + 18% ДДВ или 18290,00 ден. со вклучен ДДВ.

3. Откуп на старата веќе постоечка фискална каса (без разлика од кој производител е истата) по цена од 3100,00 денари.

4. Можност за пребивање на износот на набавениот апарат со данокот од добивка (за установите кои се обврзници на данок од добивка).

 

За сите информации кои би Ви биле дополнително потребни или за евентуални прашања околу процедурите тимот на Кодекс Компјутери Ви стои на располагање.

Контакт лица:

                     Ристе Ѓорчев (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., 076 361 970, 043 400 500).

                     Ангел Ѓорѓиев (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., 078 280 171)

                     Игор Бакев (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., 075 872 561)                   

                     КОДЕКС компјутери (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., 043 400 500)